kenangan terindah

June 17, 2008 at 1:04 pm 17 comments

by Puan Mastur

Wah, rasanya dah lama aku tak mengupdate blog ni.. alahai, masa memang mencemburui kita.. aku time cuti ni ingat dapat le ngulor2 skit.. haram, lagi bz ada laa.. apa2 pun memandangkan tinggal 3 minggu sebelum aku kena mula mengajar, harini aku nak flashback kembali kenangan silam kita yang dirindui..

kalau korang masih ingat time bulan 6 gini tahun 1999, mesti semua tengah sibuk2 prepare nak masuk universiti.. ye laa.. masa tu aku rasa cam mem besar kejap, beli itu la, beli ini laa.. baru dapat lesen aa, nak buat medical check up la.. masa beredar pantas, lepas je dapat surat masuk ke utm, bergegas buat persiapan mana yang patut..

hari pertama masuk utm memang mendebarkan.. ye aa.. dah le tu first time aku jauh tinggalkan rumah, tak kenal sesapa pun.. sampai2 utm pagi2 hari.. dah kena beratur kat ktr nak daftar.. amik gambar (ye gambar aku mmg buruk.. sib baik matrik kad first hilang) dan bz persiapan masuk ke bilik kolej.. aku dapat roomate awek ganu.. si mariani.. minggu haluan siswa mengetemukan aku dengan azah, chema n dongan.. (pelik aku geng ngan hangpa.. aku budak K06) waktu tu la mula2 ada geng.. dan waktu tu la dah mula jadi dajal cam haram.. hahahha.. kena sound berborak kat masjid laa.. (aku ingat insiden kena sound kat dewan ktr dengan hisbah.. time tu tutup lampu, abg tu tanya aku “cuba awak cerita apa khutbah maghrib tadi”.. aku jawab “saya tak dengar” dia marah “awak buat apa?? duduk dekat mana time tu?”.. aku jawab “saya duduk luar, saya cuti” terus terdiam mamat tu.. aku rasa si Ed yg tanya aku.. ingat x ngan abg Ed tu???)

Aku akui, time tahun2 awal tu memang aku perangai hampas.. tu yang x dapat kolej abis tahun satu.. gi merayu ngan chema kat Mr K, baru dapat masuk, dengan syarat kena jadi AJK SUKAM.. huhu.. time awal2 aku masuk utm aku banyak gak kawan.. tapi memula aku x reti nak kawan fanor.. hahahaha.. pelik aku tgk minah tu.. ye aa.. kat luar sikit punya pakai tudung, sekali tgk tv kat K04 baru aku nampak rambut dia kaler2.. gile ape minah ni.. hahah.. sekali time tahun 3 aku jadi roomate ngan chema n fanor.. baru aku kenal hati budi fanor.. dan terus terang, sampai sekarang aku sayang kat korang berdua cam adik beradik aku sendiri..

hehe.. aku stop sini.. kasi laluan untuk komen2.. ni baru start je ni..

XOXO mastur

Entry filed under: down memory lane. Tags: .

cerita Malaysia – part 3 mee hailam (resepi chema)- by aweng

17 Comments Add your own

  • 1. mrs fanor  |  June 17, 2008 at 1:33 pm

    hahahaha……rambut aku memang kaler2 perang time tuh….mula2 masuk UTM kawan aku cuma nida….g kelas punya la awal. kalau tak silap aku…sejam awal dahnaik bus g kelas. masuk 3rd and 4th year..huh..hampagas la aku….lagi 10 minit baru nak g. ada sekali tu kalau ko ingat che mast…lagi 10 minit kelas nak habis baru kita sampai….itu pun sebb bus tak de…ahahhaha…lecturer highway (bukan aziz chik) siap tgok jam kat tgn. redah aje…. masa 1st year aku tgok mast dok melintas K04 ke K06 pakai baju ELLE dia..giler sexy minah ni… hahaha…

    masa 1st year….aweng adalah org pertama yg bawak hp..kaler kuning…besar lak tu..cam walkie talkie…hahahha…aku ingat lagi bila mak che ma datang kat kelas…melompat minah tu nampak mak dia..cam tak percaya. dgn cermin mata alternatif….actually bukan banyak sangat power dia time tuh…eksen je lebih…last2 mata dia terus rabun.

    dok ngan che ma and che mast la aku expose sikit..kalau tak..aku ni otak kampung giler…dgn diorang baru la aku kenal dunia luar…hehehhe…sayang korang!!! macam2 hal jadi…uish..tak nak ingat benda sedih2…..huh..mast aku ingat lagi kau nangis2…..huhuhuhu

    last year dok ngan Nor….minah ni giler cerita korea tu..tiap2 petg dok mengadap tv (nasib baik Tv tunang aku ada)…tiap2 petg aku kuar g beli goreng pisang n laksa asam kat Desa bakti…balik jek makan sama2 ngan Nor ngan kucing aku GEMOK (dalam kenangan). Dan paling aku tak lupa….ada sekali test kita semua same time dgn finale episode utk Rosalinda….hahahhaa….semua jawab cepat2..memang giler….tapi funnnnnnnnnn……………

    Reply
  • 2. Anis  |  June 18, 2008 at 11:19 am

    aku tak brape minat nk ingat pasal “UTM days”…sbb masa aku byk dihbskan dgn F…

    nway, aku baru lps tgk blog ko mast…suka sgt layout baru. very cute…mana dpt?

    Reply
  • 3. azza  |  June 18, 2008 at 12:42 pm

    eheheheh..
    igt lagi ko mast ek..
    ade byk gmbr aku sume ade muke ko mase 1st yr tu..
    kulu kilir mase induction tu ko,aku,che ma,dongan..
    balik2 tu la dia..
    pstu byk gak mnde len jd..
    pstu ko igt x..sem mei..
    ehehehhe..aku plng xleh igt part ni..
    bile time aku tgh basuh2 kt dlm toilet (bsuh pggan ke basuh bju..x igt..)..ttbe dorg jerit..azahhhhh..mast nanges lagi..
    hehehehe..yerla ko kan time ni ngan perang ggle ngan l..
    pekaba dia skang ek?
    pstu time kite g piknik kt kota tgi tu..
    buat prep kt umah fellow..bestlah..

    lg 1 lawak yg aku xleh nk lupe..
    bile ko g kuar dating ngan l.. time tu..
    balik ko citer kt aku..lebey kurg cmnila..
    “za..td aku citerla kt l.. aku da naik 2kg..”
    “pastu ko tau dia ckp ape kt aku?”
    “dia ckp ape?”
    “sy tau 2kg awk tu g mane..1 kt situ 1 lg kt situ..”
    waharghhahahahhaha..
    gelak gile babi x igt dgr citer ko..
    smpai skang aku leh tngiang2 n gelak kaw2..bile ade jer cite kait psl tu..heheheh

    all in all..yg aku tau la kan..
    aku leh masuk ngn ssape jer..
    n it was really a pleasure to know n hv all of u as my frenz..
    friendship forever..

    Reply
  • 4. mrs fanor  |  June 18, 2008 at 1:49 pm

    azah…kalau ko ingat ..1st year kita menari tarian zapin…hahaha…eca,aku,farah, azah, nida, anis, dongan..lagi sapa ek..aku tak ingat laaa….ah..budak cina tu…tapi kita kalah……

    Reply
  • 5. chema  |  June 19, 2008 at 3:24 pm

    ya Allah..lama x buka weblog ni…

    kelakar laa ingat2 mula2 masuk utm…aku nangis tak ingat..1st time pisah ngan family….b4 masuk utm, aku ada nazar nak pakai tudung…so masa nak beli2 barang tu dah start dah pakai tudung…sejam aku tak kuar blk..malu ngan abang aku….heheh…

    mula2 masuk utm, ingat nak tukar nama…taknak dah panggil chema..tapi tetiba je si dongan panggila aku..masa tu kalo tak silap dia nak bagi surat..kawan aku si gee dr ktf…’chema..chema…ni gee bagi ko surat’..perhh,,pecah tembelang aku…dia kata si diana tu yg bg tau nama aku…dan mula saat tu kekal la chema….
    ingat lagi org sume confuse aku ngan mas..lawak giler time tu…apsal ntah…aku plak yg confuse…

    pastu, aku, azzah n dongan buat2 terer join src..buat2 lasak la konon…dongan minat kat abg b….heheh….kelakar la…aku tak bole lupe…naik basikal la…mcm2 la…

    1st year aku dok sebilik ngan budak spi…diorag baik giler…insaf skit laa aku time tu …masuk 2nd year, sebilik ngan mas..hancur terus…pastu ngan mas n fanor lak..lagi la hancur…anis selalu tidur bilik kite kan masa tu. bila dia gaduh je ngan f…tidur blk kite…buat sebuk je…hehehh…masa dlm blk tu mcm2 berlaku…percintaan antara 3 dara..mas ngan masalah dia, tak habis2 gaduh, fanor pun sama, tak habis2 merajuk..aku pun sama gak…sibuk nak tunang la..heheh …gatal dah masa tu…

    ingat lagi azzah, kite g picnic kat kt…tak tidur mlm tu masak2…

    byk gamabr2 kenangan aku masa kat utm…

    Reply
  • 6. mrs fanor  |  June 19, 2008 at 5:23 pm

    aku ingat che ma…ko roomate ngan SPI…yg dia kata muka dia bersih sebb banyak amik sembahyang….kan?…hehehhee…..

    dulu korang nak tau..che ma kalau tepon, tutup muka dengan bantal…hahahaha…

    che mast pulak..tumit kaki termasuk dalam rim motor…..luka teruk…bila g kelas..ada pulak budak cina terpijak tumit dia….nangis tang tu gak…..hahhahaha

    Reply
  • 7. aweng  |  June 23, 2008 at 4:58 pm

    oi oi oi!
    aku pun ade join ah zapin tuh!!!!!
    ko lupa kat aku yg paling terror menari ni eh fanor…

    Reply
  • 8. aweng  |  June 23, 2008 at 5:09 pm

    aku klu sebut utm nih, jumpe mana2 budak utm (even x sama course), mesti bukak citer pasal utm… citer lah selagi terdaye mata nk terbeliak…

    klu nk flash back citer time daftar diri kat utm…
    aku ingat aku naik bas kol 12 mlm dpd kl dgn pakcik aku berdua jer…
    sampai2 larkin, naik nas utm yg buruk giler tuh…
    sampai ktr amik gambar x mandi laie… matrik kad tuh masih ader laie sampai la nih…
    aku ingat 1st week mhs tuh nangis2 call parents aku nk balik kampung… rindu giler… nk borak dgn org sekeliling pun cam takut2 sebab org x phm bahasa aku… tension jer…
    pastuh, 1st nite aku tido kat ktr dgn ami time tuh… sok nye aku bangun 3.30 pg g mandi… ami terkebil2 mata tgk aku… aku terbawak2 perangai time dok asarama kt sabah dulu…
    dah 2nd nite tuh baru cam ok…
    senang citer, mhs x brp nk best sgt!

    biler dah g kelas baru start best….
    best sgt2 sume kenangan yg indah or x indah… bila ingat2, sedih pun ade…. nk balik ke waktu tuh memanglah mustahil… sebab tu aku xnk dah jejak kaki study kat utm tuh… mesti sedih tgk tempat2 kenangan dgn kawan2 dulu… x sanggup aku…

    Reply
  • 9. chema  |  June 24, 2008 at 8:36 am

    aku ni hari2 lalu dpn ktr tu…cuma tak masuk je cafe dia…selalu lalu je bg tau kat illya..’mami dulu skolah kat sini….ni bilik mami tau..’best sgt2..tapi ktr cam dah ‘mati’ je..tak mcm dulu…entah la sbb tgh cuti kot skrg ni..bile lalu tu saje je lalu kat tmpt2 selalu lepak…tapi tak best sbb aku sorang2…tak bole nak kongsi cite zaman muda2 dulu..
    skrg blok2 lama mcm c09, c08 pun dah ‘mati’…sunyi je…stc je yg hidup kat situ…tapi lecturer2 still best2…dr aziz saim, dr latif, dr mohamad, dr ocp…sume best2..tak sombong..aku ko je ngan aku…
    tapi yg best nye…dr aziz saim selalu kata..aku tak berubah …sama je cam dulu2….cuma aku dah gemuk je…heheh..tension….

    Reply
  • 10. aweng  |  June 24, 2008 at 10:10 am

    blok2 tuh sume mati sebab cuti la tu chema…

    klu aku la kt tempat ko, mesti asik teringat kisah2 time dgn kawan2 kat fakulti dgn kat kolej dulu…

    time malam lepak2 kat cafe kolej… time lepas kelas pagi lepak2 mkn kat bawah pokok depan blok fakulti lama tuh… lepak2 tunggu kelas kat sem c… lepak2 kat cafe depan ko-Q tuh (apa nama ntah)

    time dating2 kat pondok bas fka (oopps)… mcm2 laie lah…

    arghhhh!!!!! bestnyee time tuh kan?

    hmmmm

    Reply
  • 11. mrs fanor  |  June 24, 2008 at 5:49 pm

    apa nama cafe kat ko-q tu…SM..kan?..apa nama penuh ek?….

    Reply
  • 12. doNGan  |  June 25, 2008 at 10:21 pm

    ahahahaha..
    wooOoO..di sini korang berciter yer…
    mmm aku tatau la naper bile aku baca apa yang korang tulis nih
    aku jadi sebak…(emO la plak kan..)
    rindu plak aku nak g zaman tuh..

    alah..chema..ko time tuh minat ngan abg R kan kan??
    ethehehhe…gile la..

    n sorry la mast…aku tergelak GILE baca yang azah cite tuh..
    ahahahhhaa
    tapi ko ingat x mast?
    masa first yr…diana jatuh longkang mase dia nak dtg dinner ngan kite kat kolej?
    ahahhahaa..suwei tul dia malam tuh
    kena copek..jatuh longkang..

    eh..chema..aku ke pecah lobang?ahhaha
    mana la aku tau ko tanak guna nama tuh laie?
    ehehhee..cam aku skang nih pun
    sampai dah ade anak pun org panggil doNGan
    jenuh laaa nak explain kat anak aku nanti
    nape nama umi dia doNGan
    ehhehehe

    tapi aku cam terbayang..cam nama aku ok skit la kot
    cuba bayang kambeng…ehehehe
    xkan aku nak ckp ngan anak aku…
    eeQa…nih uncle kambeng..
    adei la

    Reply
  • 13. aweng  |  June 25, 2008 at 10:40 pm

    apa la ko ngan… dah 2600 hits baru ko jumpe…
    patut x pernah respon…

    rindu ek zaman kat utm dulu…

    best siot time tuh!

    Reply
  • 14. mrs fanor  |  June 26, 2008 at 3:38 pm

    ada sekali tu…..aku gelak ngan budak2…”siapa yg naik kereta kambing tu ek?…”kerang, ngan badak”….hahahhahaha….

    masa g kwen aweng….”berapa org datang dr sebelah mel”…”26 orang termasuk kambing”…hahahahhaa….lawak lawak….

    Reply
  • 15. si izan  |  June 27, 2008 at 3:16 pm

    mmg lawak a fanor, aku yg baca ni pun gelak smpai berair mata … xlarat aaaa.. sakit usus kecik aku..

    Reply
  • 16. doNGan  |  June 27, 2008 at 9:47 pm

    ahahaha..
    gelak besar aku bace statement yang “26 org termasuk KAMBENG”
    ahahhahaha….saba je la

    Reply
  • 17. nieda  |  July 6, 2008 at 11:34 pm

    waaaaa….bestnya baca sume comment dlm nih…at last aku baru bukak semua….sowie lah slalu ketinggalan keteapi….miss u all guyz…mmg sedih bila teringat zaman blajar balik…tp aku yg masih belajar ni kadang2 lalu situ mmg sedey woo…..teringat zaman2 remaja – dewasa….huuu….fanor…1st yr kita 2 jek kan…hehe…then jadi ler scorer for 2nd sem hingga dikenali ramai…wah terlebih sudah…yg penting mmg hepi kenal korg sumeeeeeeee

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Blog Stats

  • 17,228 hits

Recent Posts

Flickr Photos

Gath @ KLCC July 6, 2008

Gath @ KLCC July 6, 2008

Gath @ KLCC July 6, 2008

More Photos
June 2008
M T W T F S S
« May   Jul »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

%d bloggers like this: