SELAMAT HARI GURU

May 16, 2008 at 10:43 am 1 comment

salam semua…selamat hari guru…walau pun kite dah lama meninggal kan alam persekolahan…aku sebenarnya dah tak ingat tarikh 16 Mei ni..tapi since illya dah sekolah, baru aku tau..kene ikut perkembanagn la sikit kan…

aku adalah ibu pertama yg mempunyanyi anak yg dah mula ke sekolah( sory kalo aku silap). gembira tak terkata..hari pertama dia sekolah, dia mmg tak nangis langsung sbb dia mmg beria2 nak ke school.b4 aku kerja, tiap2 pagi hantar daddy g keje, dia akan tunggu kat luar umah sampai school bus lalu. dia akan lambai2..bye2 friend..pastu nangis…kakak nak g school..sbb tu la aku tak sabar nak hantar dia g school…dia mmg suka berkawan..ok..skrg dah hampir 3 bln dia skolah, dah pandai tulis A, B, C, ..1,2,3,….dah pandai baca doa mkn, doa tidur, dah pandai ngaji…skit2 la..tapi lintang pukang la..aku akan pastikan dia ikut aku sembahyang. dah ada telekung, tudung pun dah ada.. lps je sembahyang magrib, dia sibuk ajak baca buku…mukadam tu..mula2 dia panggil buku…skrg dah kenal yg tu mukadam…perkara basic kene kite yg ajar…sebagai ibu, tu t’jwb kite..dunia dan akhirat kena sama rata…

masa mother’s day lps, dia bg kad. blk2 je school, “mummy, ni kakak buat sendiri tau. nice or not’…gembira. tak sangka yg anak aku dah besar….

hari ni pulak hari guru..beria2 suh beli present utk teacher..aku la yg jadi mangsa buat kan kad sendiri…print cantik2….mlm tadi bawak g jusco, soh dia pilih sendiri..yg lawak nya dia nak beli ikut selera dia, barbie doll la, getah rambut la…macam2.

tu la…bile anak dah besar ni…macam2 kene tau..perkembangan anak, hubungan dia ngan cikgu dan dgn kawan2 kat skolah…kdg2 rasa penat…takde dah masa utk diri sendiri…tapi bile fikir blk… anak baru sorng, aku dah kelam kabut, mcm mana la mak ayah aku dulu…anak 6 org, gaji skit, dok kg ….tak mengeluh pun..dan alhamdulillah semua berjaya…amin..

so utk semua…SELAMAT HARI GURU…

chema_izni_illya

 

Entry filed under: Uncategorized. Tags: .

Selamat Hari Guru part 2 Sering ukay – ukay Perdana

1 Comment Add your own

  • 1. mast  |  May 16, 2008 at 1:49 pm

    ibu zaman sekarang kena la gitu chema.. kena ambil berat.. supaya masa depan dia terjamin.. syoknya illya dah pergi school..

    teringat kat kawan aku sorang.. anak dia balik tadika, lukis gambar family dia kat umah atok.. gambar mama dia pakai baju kurung n tudung, gambar dia n adik dia pun pakai tudung.. tp tang gambar abah dia pakai kain pelikat.. pastu dia lukis nenen sbb abah dia x pakai baju.. muhahahaahhahaahhaaha.. aku gelak bagai nak guling bayang abah budak tu..

    anak tu ikut contoh ibu bapanya.. hehehe

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Blog Stats

  • 17,228 hits

Recent Posts

Flickr Photos

Gath @ KLCC July 6, 2008

Gath @ KLCC July 6, 2008

Gath @ KLCC July 6, 2008

More Photos
May 2008
M T W T F S S
    Jun »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

%d bloggers like this: