Hello

May 9, 2008 at 11:05 pm 25 comments

Salam n hi to everyone,

aku buat weblog ini untuk memudahkan kita menyampaikan maklumat disamping untuk mengurangkan inbox masing2. sementara aku nak buat portal untuk rakan2 kita, bolehlah kita berkongsi maklumat macam resepi ke, gambar2 ke, info terkini rakan2 atau diri korang sendiri malahan boleh juga nak layan gosip di sini.. huhu

************************************

pengendali kesukaan korang: Puan Mastura aka mastur (^_^)

Entry filed under: Sesi Mengarut dan Bercakap Bukan2. Tags: .

resepi caramel puding ekspress (by Mast)

25 Comments Add your own

  • 1. tirokwifey  |  May 12, 2008 at 8:28 am

    Aku baru update comment setting.. testing..

    hanim aka kokek..

    Reply
  • 2. mast  |  May 12, 2008 at 9:31 am

    testing ko menjadi la anim.. ekeke

    Reply
  • 3. mrs ayu  |  May 12, 2008 at 10:54 am

    He3, ni yg seronok ni… :))

    Reply
  • 4. mrs ayu  |  May 12, 2008 at 10:58 am

    Aku skrg ni kt Danum Valley, Borneo sedang buat penyelidikan untuk study aku selama 5 bulan. Alhamdulillah, walaupun tggl dlm hutan belantara (very establish research centre), aku msh dpt berkomunikasi dgn adanya satelite berkuasa tinggi yg menghubungkan aku dgn dunia luar. Insya Allah, bulan Sept ni kami sekeluarga akan ke UK semula untuk menyambung perjuanganku yg belum selesai. Harap kengkawan yg lain dpt update juga info masing2 deh.

    Reply
  • 5. utmcivil2003  |  May 12, 2008 at 11:35 am

    gempak seh ayat “satelite berkuasa tinggi” tu.. buat aku kagum jadi engineer je.. hehehe

    Reply
  • 6. mrs ayu  |  May 12, 2008 at 11:37 am

    ha3, cm motor berkuasa tinggi, pape hal pun, salute kt ko mast sbb jd insan yg proactive.

    Reply
  • 7. aweng  |  May 12, 2008 at 11:38 am

    hohohooho…
    kagum tol laa aku!

    aku pun nk update kisah bodoh aku ke cherating ari tuh…

    aku g bengkel kat sana ari rabu sampai jumaat ari tuh. memula planned xnk naik flight sebab leceh nk bawak baju yg dah iron yg hanging. punyer la syiok aku drive sengsorang dpd kl.. dah sampai kat jerantut tuh, barulah aku teringat yang aku tertinggal baju yg aku dah iron tuh. trus aku jadik kelam kabut… call orang sana sini nk carik solution… antaranyer, sue la jugak yg jadik mangsa. laki aku plak, ble kasi cadangan suh aku patah balik kl amik…
    uwaaaa!!!!!!!!! geram jer aku dengar…

    pikir punyer pikir, baru aku teringat kat baju kotor dalam bonet yg aku nk hantar dobi.. sib baik ada baju kurung 2 elai… sib baik jugak ada pertolongan ami kasi tunjuk dobi yg paling express kat kuantan. tq ami! klu x, x dpt aku imagine cemane aku nk berbengkel dgn baju tido jer🙂 pastuh, aku sempat g potong rambut kat saloon kat kuantan lagi sementara tunggu dobi🙂 ni yg aku x sbr2 nk kasi tunjuk kat korang nih… (tapi, cemane nk masukkan gambar dalam nih hah?)

    tapi, yg paling aku sedih trip ke Cherating tuh, aku x sempat pun turun ke pantai Cherating tuh tgk pemandangan laut yg cantekk tuh.. ni sume pasal penangan drama Bella la nih! dah kemaruk sgt.
    Lagi satu, x sempat jumpe ami sebab dah lewat sgt gerak dpd Cherating ari Jumaat tuh😦 rindu sgt dah lama x jumpe ami…

    xpe Ami, insya Allah ujung bulan 5 nih aku singgah Kuantan otw nk g kawen Izan.. k!

    Reply
  • 8. aweng  |  May 12, 2008 at 11:42 am

    wah ayu!
    ko sekeluarga ke kat sabah skang nih?
    bestnyeeee,…….

    lama gak x dgr kabar dpd ko kan?

    aku skang ni memang malas giler nk bukak frensta kerr, facebook ker… internet off aku nih slow gilos! so, x tau perkembangan kawan2…

    wah!
    terase maju n canggih jer dpt post kat sini…
    ahahahahahha…
    memang sah buta IT!

    Reply
  • 9. utmcivil2003  |  May 12, 2008 at 11:43 am

    aku dah tau dah citer ko tu weng.. su citer kat aku.. ape daa.. sib baik x pakai pyjamas berkursus.. maluuuu siut!!

    ko nak add gambar guna je add media.. kokek dah ajar.. hehe..

    ayu.. biasala.. kena IT savvy skang nih!!!

    Reply
  • 10. aweng  |  May 12, 2008 at 11:52 am

    tuh la… malu jer… tapi, mlm tuh, aku pakai jer t shirt aku pakai tido g bengkel tuh.. bukan org tahu🙂

    monitor komputer aku xdek kluar pun icon add media ni puan mastur….

    aku masih x abis kagum lagi nih mas dgn teknologi yg ko perkenalkan pada aku ari nih …

    aku x sbr2 nk balik umah citer pada mel…

    ari tuh aku ader citer kat dier cdgn korang yg dlm email tuh.. tapi, aku x reti nk explain ape bende yg korang plan nk buat tuh… mel pun penin2 dgr aku citer…

    dah post byk2 comment kat sini, barulah aku ble citer… ehehehheehhe…

    kagum siot! tq la mas di atas usaha ko yg sgt murni nih…

    terase macam maju stapak ke hadapan jer🙂
    kuang kuang kuang….

    Reply
  • 11. utmcivil2003  |  May 12, 2008 at 11:54 am

    tau xpe.. lepas ni aku akan usahakan webpage utk komuniti kita.. mesti lagi best.. aku kursus buat benda tu bulan depan.. 3 hari.. hehehehe..

    **mast

    Reply
  • 12. mama_iman  |  May 12, 2008 at 12:29 pm

    mc.uuuu,

    awat la hang balik shah alam x bgtau!

    sept nnt balik UK bawak umar skali ke??

    Reply
  • 13. mama_iman  |  May 12, 2008 at 12:32 pm

    aweng…

    camne bleh lupa baju tu?? dah la dah iron!
    tanda2 dah tua la tu!! hehhehe

    amie apa citer skang?
    maintain kurus ke dia?

    Reply
  • 14. aweng  |  May 12, 2008 at 12:33 pm

    wah wah wah…
    makin canggih la puan mastur….

    mesti usm tuh x rase rugi anto ko g kursus2 camtuh..
    memang dipraktikkan lah…

    klu aku, sory, aku x brp minat n x berapa reti…

    puan mastur, aku x jumpe laie icon nk masuk gambo tuh…

    tulunnnnnn,……

    Reply
  • 15. aweng  |  May 12, 2008 at 12:35 pm

    tuh la icha….

    aku memang dah lama dah sedar dah menginjak tua dah nih… biler nk ada anak cam ko jer😦

    aku x sempat lah jumpe ami ari tuh…
    aku rase maintain kurus kot…

    ehehehe…

    ami, tulun jawab sket…

    Reply
  • 16. mrs ayu  |  May 12, 2008 at 5:57 pm

    tak la weng. skrg aku sorg2 di hutan ni. tiada family menemani. dan tatkala aku menulis ni, aku menangis sorg2 teringat kt diorg. nk balik, apa kan daya kerja byk. sedih😦

    Reply
  • 17. mrs ayu  |  May 12, 2008 at 6:01 pm

    Pas aku complete data collection ni, umar n hubby akan ikut aku, insya Allah. Aku harapkan sangat doa dr kawan2 sekalian. Tak terdaya dh aku sorg2 di bumi asing tu. Rasa lemah n x bersemangat. Kalau ada family, rasa ada tempat berpegang. Eca, bukan tak nk kasitau, aku dh inform czah minta dia dtg weekend tu, tp dia senyap jek. Nnt bln 6 aku blk lagi, aku inform ko nnt, kta jumpa ye.

    Reply
  • 18. walidah_umar  |  May 13, 2008 at 3:41 pm

    Aku balik Shah Alam 9.6.08 (Monday). Stay 2 hari pastu blk klate pulak. Pastu x blk dh semenanjung, nk wat keje sampai siap, sampai end of August sebelum pergi, baru balik semula untuk preparation.

    Reply
  • 19. chema  |  May 13, 2008 at 3:45 pm

    aku tak tau nak komen ape..tapi nak gak komen..hehehh..harap maklum..

    Reply
  • 20. mrs fanor  |  May 13, 2008 at 4:02 pm

    geram betul aku tgok anak che ma ni tau…..mengada2….aku rasa nak cubit2 ajeeeeeeeeeeee.geram betul akuuuuu……melentik2 badan dia…eeeeeeeiiiiiiiiiii

    Reply
  • 21. walidah_umar  |  May 14, 2008 at 1:05 pm

    komen che ma jgn x komen, he3.

    Reply
  • 22. chema  |  May 16, 2008 at 9:51 am

    lentik jgn tak lentik….tgk la sape cikgu dia…

    Reply
  • 23. mast  |  May 16, 2008 at 9:58 am

    kelass gitu.. memang aku x leh kalahkan ko ngan fanor bab tu la… akakakaka

    Reply
  • 24. aweng  |  May 16, 2008 at 12:25 pm

    ahahahha…
    fanor dgn nieda paling terror kot..
    teringat aku tarian time kita 1st year dulu…
    sape laie guru tari dier klu bukan fanor dgn nieda….
    cayalah!

    Reply
  • 25. walidah_umar  |  May 18, 2008 at 6:51 pm

    Malam ini ku sendiri
    Tak ada yang menemani
    Seperti malam-malam sudah
    Hati ini selalu sepi
    Tak ada yg menghiasi
    Seperti cinta ini
    Yg selalu lupus
    Tuhan kirimkanlah aku kekasih yg baik hati
    Yang mencintai aku
    Seadanya
    Mawar ini semakin layu
    Tak ada yg memiliki
    Seperti aku ini
    Semakin lupus

    Lonely Ayu,
    Danum Valley, Borneo

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Blog Stats

  • 17,228 hits

Recent Posts

Flickr Photos

Gath @ KLCC July 6, 2008

Gath @ KLCC July 6, 2008

Gath @ KLCC July 6, 2008

More Photos
May 2008
M T W T F S S
    Jun »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

%d bloggers like this: